Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Igor Šedo

12. 12. 2008 9:58
ceny akcii

Ty akcie nepadaly pres noc jen dnes....ty akcie padaly prubezne cely rok a za posledni dva mesice padaly rychlosti blesku..

0 0
možnosti

stařec bez moře

12. 12. 2008 9:54
tak to vypadá, když přes šedesát let není válka

ekonomicky by se projevila tím, že by vrhla životní úroveň bez ptaní do hlubin a lidí by byli rádi i za dosažení stavu padesátých let.

Psychologicky vzato by upustila z lidí přetlak, projevující se ńejen revoltami, ale i na silnicích

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

12. 12. 2008 9:18
Od začátku je to zcela jednoduché

A politikům a lidem to pořád nechce dojít. Nebo spíše nechtějí to slyšet a hledají nějaké jiné zdůvodnění problémů, V USA, Německu a dalších zemích si lidé žijí nad poměry už pár let. Sociální zabezpečení a sociální zdravotnictví a pod. se projevují na vyšším zdanění (říkají tomu solidární pojištění). Konjuktura na dluh zvedla mzdy (nedostatek lidí ochotných pracovat). Za těchto podmínek se nedá téměř nic vyrobit se ziskem (v rozmlsaných zemích). Podniky jsou proto zadlužené, domácnosti taky, stát taky. Finanční operace vše maskovaly a snaží se maskovat doteď. Jenže už to moc nejde. Dokud se vše nevrátí do úrovně, že lidé dostanou jen to na co si vydělají nemůže být krize vyřešena. Pro nás je to návrat na životní úroveň roku 1990. My to možná zkousnem, jenže oni se do takové úrovně musejí vrátit i v USA a Německu. Ale úrovně ČR 1990 a to asi lidi nesnesou. A to je největší průšvih, protože se to týká drtivé většiny.

0 0
možnosti

Tacudek

12. 12. 2008 9:07
překvapení

A já myslela, že odboráři, který radši potopí firmu než aby ustoupili ze svých požadavků, jsou jenom u nás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2978x
Vít Pohanka je zpravodajem Českého rozhlasu ve Washingtonu