Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří

16. 11. 2007 13:34
Měl bych řešení - rozdat těm lidem maturity a vš diplomy

k diplomu ale přiznat, že to je na základě rozhodnutí mezinárodního soudního dvora. Ať je pak někdo zaměstná na takový diplom.

Tyhle obhájce lidských práv bych při nemoci poslal do nemocnice, kde by byli samí takoví doktoři a sestry. Bez dochozené základní školy, ale s maturitama, Bc vzděláním a MUDr na základě soudního rozhodnutí. A mohli by léčit i své soukmenovce.

0 0
možnosti
IV

Ivo Vašíček

16. 11. 2007 13:57
Re: Měl bych řešení - rozdat těm lidem maturity a vš diplomy

perfektní nápadR^

0 0
možnosti
LJ

Patrik

16. 11. 2007 13:32
A co Itálie?

Když jsem v rádiu slyšel, že v Itálii došlo k vraždě, ze které byl obviněn rumunský róm, tak došlo na některých místech k napadení rumunských rómů jako odveta za tento čin. Zaroveň parlament schválil  zákon proti přílivu těchto přistěhovalců. Na férovku se mluvilo o tom, že je to zákon proti rumunským rómům.

Co v této době dělala naše milá evropská unie? Já jsem žádné odmítavé stanovisko neslyšel. Takže vážené dámy a pánové v Bruselu. Až začnete měřit všem členům ve všech oblastech stějně, tak to bude fajn. Do té doby se jedná pouze o umělé společenství, kde jsou si někteří členové rovní a někteří rovnější.

0 0
možnosti
RH

Radek

16. 11. 2007 14:13
Re: A co Itálie?

BINGO! Potíž je v tom, že my pro Unii budeme ještě hodně dlouho (ne-li navždy) jen ti "ocásci z východu", kteří se rozhodli, že "konvertujou na západ" aspoň vstupem do Unie, když už ne geograficky, či historicko-ekonomicky. A dávají nám to patřičně vyžrat! Ale dobře nám tak - my se vždycky musíme někam nacpat do nějakého internacionálního spolku, abychom pak zjistili, že nám to přináší víc mínusů, než plusů...

0 0
možnosti

Jiří

16. 11. 2007 13:30
Diskriminace spočívala v zařazení do zvláštní školy

přitom na té normální propadali. Tak to zdůvodnili, že propadali proto, že předtím byli na zvláštní. Jenže na tu šly právě proto, že propadali prvně na té normální zš.

Kam to došli? Pokud je někdo hloupý nebo se neučí, nechodí do školy, tak propadne. V tom je diskriminace? Děti Vietnamců se učí líp než české děti, protože chtějí. Z rodiny přitom pořádnou češtinu neznají.

Spíš bych pochopil, kdyby někdo kdo se nedostal za bolševika na vš si stěžoval, že chce diplom. Tady by byl skutečný nárok, jenže k takovému doktorovi bych se bál chodit. Těch lidí byly statisíce, co měly omezené možnosti studia, nejen vš ale i sš.

Je ale třeba odlišovat od lidí nenadaných nebo líných nebo záškoláků.

0 0
možnosti

Klvana

16. 11. 2007 13:08
Ať jde celý Brusel do...........

Bydlím v malém do mě se dvěma partajemi, z niźch jedna je tvořena cigánkou a diskriminovaným 15 letým studentem zvláštní školy, která je zjevně nad jeho síly. S chutí bych toto soužití vyměnil s chytráky s Bruselu i jejich naslouchaći.

0 0
možnosti
JP

anonym

16. 11. 2007 12:56
jedno patro

Proč bruselští úředníci nedají k bydlení nepřizpůsobivým občanům z ČR jedno patro ze své kancelářské budovy????

Četl jsem,že všechny kanceláře nejsou obsazené.Alespoň by z těch prostor byl nějaký užitek.8-o

0 0
možnosti

karel

16. 11. 2007 12:56
To je tak , když nevědí o čem mluví...

Nebudu se pouštět do teoretických úvah (na to mám jiné  - placené). Jen dva skutečné příklady z praxe. Viděl jsem jak na sociálku přišla cikánka a spustila tam takový kravál, "..že se jí rozbila pračka, že nemá v čem prát,.." že ji sociální pracovnice nakonec  vyplatila nějakou částku (nevím kolik -  tak blízko jsem nebyl) na novou pračku. Je fakt , že ta romská "osoba" musel řvát poměrně dlouho (a mlátit vším co bylo po ruce), ale nakonec svoje "sociální dávky" dostala. Viděl jsem (včera to bylo) jak do hospody vešel hodně "unavený" starší "bílý" muž , a hospodský jej během minuty vyprovodil z restaurace. Nedávno dostal, tuším v Ostravě, jeden majitel restaurace za stejný "čin" značnou finanční pokutu je proto , že "vyprovázený" byl jiné barvy.

Tak co Brusel, kde te ten problém?

0 0
možnosti

Naďa straková

16. 11. 2007 13:24
Re: To je tak , když nevědí o čem mluví...

A není spíš chyba v systému? Co má ona sociáoní pracovnice vydávat peníze někomu, kdo kříčí a láme rukama? neměla by za to ona pracovnice nést zodpovědnost? Proč viníte jen tu romskou ženu a ne take tu pracovnici? Možná kdyby ona Romka nechodila s největší pravděpodobností do Zvláštní školy a dostalo se jí pořádného vzdělání, nemusela by chodit na sociálku. nějak jste unhnul s tématem?

0 0
možnosti
M

matracen

16. 11. 2007 12:26
Zvláštní školy

Žádné dítě(ani rómské) nemohlo být zařazeno do zvláštní školy svévolně!!Musel se vyjádřit lékař,pracovníci ped. psych. poradny a nakocen o všem rozhodl souhlas rodičů.Co chtějí,nevědí!Svévolné sterilizace,geniální děti ve zvláštních školách.Normálnímu člověku je na blití!!!

0 0
možnosti

clara

16. 11. 2007 12:33
Re: Zvláštní školy

Jo, další pravda, o které zdá se "nemají ani páru" !

0 0
možnosti
PS

B-Rumla

16. 11. 2007 12:08
"Co" a "Jak"

Každej ví, CO je špatně, každej říká, CO se musí udělat, ale nikdo neříká JAK se toho má dosáhnout.

Tak CO, JAK na to, páni politici a přechytralí úředníci z Bruselu??

0 0
možnosti
A

wan

18. 11. 2007 18:39
Re: "Co" a "Jak"

Klídek, vše vyřeší s přehledem Džamila!;-D

0 0
možnosti

clara

16. 11. 2007 11:14
Je to marný,

a zbytečný! Je třeba, aby kritici naši politiky vůči cikánům přijeli, a sami viděli na vlastní oči, že se u nás má tato skupina lidí bez práce navýsost dobře, a všechno jim prochází! Neplatí za odpad, v dopravních prostředcích jezdí zásadně zadarmo, vybydlují byty a domy, těch pár co skutečně ráno potkávám spěchat do práce je  tak max 1,5% z těch,co se snaží napravovat nenapravitelnou reputaci této pomalu "většiny" nevím, čeho se je třeba víc bát?Kradou v obchodech..  přijeďte, pobýt v inkriminovaných místech, a humor zakrátko každému dojde!!!! Ještě dotaz: proč stát platí i cikánům, co přicházejí ze Slovenska, kde je už vláda odmítá donekonečna dotovat ???Zase je to na úkor těch co pracují ať bílí nebo ta menšina "romů"?:-/?

0 0
možnosti

Naštvaná

16. 11. 2007 11:38
je to vážně marný!

Naprosto souhlasím!!!!Přestaňte už laskavě vy všichni Uhlové a jemu podobní dělat z cikánů diskriminované chudáky.Pro mě to jsou paraziti od té doby, co mi jako malé ukradli na pískovišti krásné duhové kuličky a tvrdili, že jsou jejich.V tomto duchu se nesou mé zážitky s nimi až dodnes.Už toho mám vážně dost!!!!!!;-€

0 0
možnosti

právník

16. 11. 2007 11:03
kdo nás zastupuje při soudech?

probůh, která renomovaná a drahá právní kancelář nás zastupuje při těchto sporech?! Vždyť musí existovat řada nezvratných důkazů, jež prokáží neschopnost rómů (nebo nechuť) včlenit se do společnosti. Důsledky však odnášejí "obyčejní" lidé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2978x
Vít Pohanka je zpravodajem Českého rozhlasu ve Washingtonu