Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

koruna

16. 11. 2007 15:51
Pane Pohanko,

pane jo, tady máte přehršel reakcí na Váš příspěvek, jak jste chtěl a stále není konec. Našel jste někde v diskuzi obhajobu cikánského stylu života? Už víte (asi jste už dávno věděl), jaký je názor majoritní části obyvatel ČR na cikány? Je chyba v mentalitě majority, neboť jsou to barbaři? Které kroky státu  sledují potlačení negativních projevů minority na ulici, na soc. úřadě, v práci? Která část obyvatel se cítí ohrožena? Jaké mají IQ předkladatelé zákonů a vyhlášek?

0 0
možnosti

Pohanka

16. 11. 2007 15:57
Re: Pane Pohanko,

No, teď jsem se vrátil domů, sedl k počítači a jsem mírně zaskočen počtem reakcí. Jejich vyzněním už asi ne tolik. Stačil jsem je jenom přelétnout pohledem. Můj první dojem je, že se moc netýkají těch otázek, které jsem předložil k diskuzi. Ale to je asi charakteristické...

0 0
možnosti

adéla

16. 11. 2007 15:31
rovnoprávnost

Jsme si všichni rovni  /rasy/,ale máme různé práva a povinosti. Já musím platit bydlení,platit zdravotní ,sociální pojištění,daně ,ale práva nemám žádná.

Romové většinou nic neplatí,ale právo na všechno mají a jěště nás budou z EU kritizovat;-(

0 0
možnosti
A

rest

18. 11. 2007 18:31
Re: rovnoprávnost

Budou nás nejen kritizovat, poslední verdikt soudu pro lidská práva EU v této záležitosti jim umožní "trhnout" zase nějaké finance na tzv. diskriminaci. Kšeft jako řemen, majorita to v pohodě zacáluje.;-(

0 0
možnosti

Majda

16. 11. 2007 15:27
Bohužel, nic se nezmění

;-(Romská otázka podle mého vyřešit nejde. Pokud Tito občané nepochopí, že základem všeho je vzdělání, ke kterému mají přístup jako všichni ostatní, pokud nezačnou posílat děti do školy, a ne jen když hrozí, že příjdou o sociální dávky, když budou znát své povinnosti, a ne jenom práva, když nebudou v lidech zbuzovat hrůzu možná se potom něco málo změní. Ale pokud má dítě vzor v rodičích, kteří žijí  z dávek,  a mají více peněz než lekcteří zaměstnaní lidé, pak není co řešit.  Je mi z této situace smutno, už proto,že v místě, kde pracuji, se s touto skupinou setkávám dnes a denně, a i ve mě vzbuzují strach. Už i malí pětliletí caparti. Můžete těžko chtít, aby došlo k soužití s Romy, když žijí jak žijí. Je to o změně mentality, a toho podle mě nedocílíme žádnými fondy z Evropské Unie. Prostě musí sami chtít něco změnit, a to nechtějí. Takže všem hodně zdaru při spolužití s Romy.

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

20. 11. 2007 22:47
Re: Bohužel, nic se nezmění

Vyresit jde. At si ziji mezi sebou a zadni gadzove at jim nekazi co maji delat a jak se maji chovat. Eskymaci nas nenuti jist syrove ryby a my nemame pravo neco podobneho delat Cikanum. Kdyz si kazdy bude zit po svem a nebude se plest do zivota tomu druhemu problemy nebudou.

0 0
možnosti

zberanek

16. 11. 2007 15:24
Rómové

To, že jsou Rómové vyžírkové je snad každému jasné. Je třeba se chovat k Rómům stejně jako k většině národa a  hlavně to dodržovat.

0 0
možnosti
RC

buzzfuzz

16. 11. 2007 17:54
Re: Rómové

Rasisto;-)

0 0
možnosti
K

kuksemtam

16. 11. 2007 15:21
líná bílá banda ...

Zaslechnuto na shromaždišti mexcikánů u kašny na náměstí v Náchodě: ,,Ty bílý nějak nemákaj, zas nam snižííli davky,, Toto vyslovil jeden mladý statný muž kolem 25 let, vyžraný že nedá ani nohy k sobě a chodí jako by se podělal, jediný jeho pohyb je měsíčně přesun pro podporu, pronesl to k dalším vyžraným mladým flákačům kteří tam celé léto sedí a vymýšlí jak vydupat s těmi bílými debily.

0 0
možnosti

Doktor Zvěd

16. 11. 2007 14:28
Muzou za to politici a media!

Cikani jsou verbez a na tom nic nezmeni ani iDnes, kdyz zrusi nejakou diskuzi, ani politici, kdyz budou neco rikat "jenom aby byli pekny". Cikani jsou zhusta vyzirkove( kteri zijou na socialnich davkach ), zlodeji, dealeri drog atp. Bohuzel s nima vsichni musime zit v jednom state a jeste poslouchat, jaky jsme rasisti, kdyz se jenom trosku ozvem, ze se nam nelibi, jak se chovaj.

Je to ostudu zejmena politiku a medii, kteri za soucasny stav, tim jak o vsem mluvi a informuji, ze vsech nejvic muzou. Hanba jim! ;-€

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 14:48
Re: Muzou za to politici a media!

Stačilo by jenom dát všem stejná práva a většina problémů by se odstranila. Jenomže tady si spousta lidí z řešení romské otázky udělala výnosné korytu a vůbec je nezajímá, že to státní kasu stojí hromadu zbytečně vyhozených peněz.

0 0
možnosti

důchodce

16. 11. 2007 14:26
mám takové podezření, hraničící s jistotou,

že hlavním, zásadním motivem je zabránit migraci a vůdčí ideou EU ohledně cikánů v nových členských zemich je snaha udržet je tam, kde jsou. Během několika posledních let učinili původní země EU s cikány mnoho vlastních  zkušeností (Anglie, Itálie, atd) a tuší, o co zřejmě jde. Oni mají své Turky a Araby a proč by si měly nasazovat další veš do kožichu? Proč by se s nimi tedy trápilo celé společenství, když si to můžeme vyžrat se vším všudy my? Oni nás budou "jako" kritizovat, my zde "jako " předstírat jakási řešení, o nichž  všichni vědí, že nikam nevedou, ani kdyby se celá Unie postavila na hlavu. Jediné východisko je pouze a jedině ve snaze té samotné menšiny. Neumím si představit jakýkoli účinný  zásah z venku, který z nich udělá civilizované, vzdělané lidi začleněné do většinové populace. A k tomu je bohužel nic nenutí. Navzájem se budeme stále více nesnášet, až jednoho dne míra dosáhne vrcholu...

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 14:31
Re: mám takové podezření, hraničící s jistotou,

Máte pravdu. Nezažil jsem žádnou aktivitu ze strany této menšiny, že by řekla, že nám něco nabízí. Oni jenom stojí s nataženou dlaní a pokud dostanou málo, tak je zle. Ale to jsou doslova vyhozené peníze. Jsem zvědav, kdy už vláda přestane podporovat tyto černé díry, ve kterých mizí miliardy a přijme nějaké konstruktivní řešení.

0 0
možnosti

Liba

16. 11. 2007 14:26
Diskriminace? Kdo koho?

Všem, kteří tvrdí, že jsou u nás chudáci  cikáni diskriminování, bych nastěhovala do jejich sousedství  2 cigánské rodiny a pořála příjemné bydlení. Copak jsou už všichni tak zblblí, že nevidí, kdo je diskriminovaný. Každý normální občan, který s něma přijde do styku.

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 14:32
Re: Diskriminace? Kdo koho?

Libuško, ono se to vykládá o diskriminaci, když mi barák hlídá ochranka a žádný snědý se neukáže v okruhu deseti kilometrů. To se to potom řeší.

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 14:04
A perlička na závěr.

Moje kolegyně byla na nákupu v supermarketu. Nechtěně vozíkem drcnula, či spíše se dotkla jedné snědší spoluobčanky. Ta jí okamžitě začala nadávat, že je rasistka. Skutečně si to necháme líbit?????????????

0 0
možnosti

Jiří

16. 11. 2007 14:15
Re: A perlička na závěr.

Dovedu si představit klidně situaci, že někdo snědý do někoho silně vrazí, nic neřekne nebo ještě přidá nějaké sprosté slovo. Dotyčný se křivě podívá a onen ho fyzicky napadne. Při řešení konfliktu pak bude hodně křičet o rasismu, možná bude mít i svědky, kteří dosvědčí jeho verzi.

I malá skupina dokáže terorizovat ostatní. Pokud mají pocit sounáležitosti kdežto zbytek jsou jen jednotlivci, každý sám za sebe, tak to skvěle funguje.

0 0
možnosti

Pepan A2

16. 11. 2007 13:45
Ať jde celý Brusel do pr.....

Kdy se z něj konečně ozve, že by se mělo něco udělat s pozitivní diskriminací, která tady funguje už dlouhé roky. Kdy se konečně i nám bílým dostane toho práva, že nebudeme muset platit dlouhodobě nájem a budeme bydlet, aniž nás někdo bude vystěhovávat. Kdy si budeme neustále stěžovat na diskriminaci ze strany jedné menšiny. Kdy se nás začnou zastávat neziskové organizace a budou řešit naše problémy, které vznikají při soužití s jednou menšinou? Kdy i my budeme moci uplatnit práva v plné šíři? Ať si soudruh eurokomisař Špidla nejprve umyje vlastní hlavu, protože takový brajgl, který tady zanechal, než ho jeho soukmenovci šoupli na výnosnější korýtko, to se hneRvd tak nevidí.

0 0
možnosti
RC

buzzfuzz

16. 11. 2007 17:48
Re: Ať jde celý Brusel do pr.....

No mam ten pocit, ze nase diskriminace zkonci v okamziku, kdy nam cigani zalozi rezervaci v tatrach a budou se na nas jezdit divat jako do ZOO.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2978x
Vít Pohanka je zpravodajem Českého rozhlasu ve Washingtonu