Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

opeth

27. 1. 2009 10:03
zeny v americkych serialech

jsou opravdu vyobrazeny spise velmi kladne, a v pripade ze udelaji neco odsouzenihodneho, pusobi to velmi divne, misto toho aby si z toho delal divak srandu jako v pripade ze se to stane muzske postave. Napriklad v jednom dile se Lois stane zavisla na sazeni v indianskem kasinu, prohjrae uplne vsechno, i auto, takze se nemaji jak dostat domu. Pusobi to velmi divne, divak nevi co si o tom ma myslet, pusobi to neverohodne a vykonstruovane. Zenam tato role proste neprislusi a neni nijak vtipna. Ale nerekl bych ze to plati pouze pro americke serialy. Rovnez napriklad postava Quagmire (nevim spravny spelling), uchylacek, perverzni chlapek. Jeho zensky protejsek v zadnem serialu nenajdete. A mozna je to dobre

0 0
možnosti

opeth

27. 1. 2009 10:17
Re: zeny v americkych serialech

jinymi slovy, nejsem pro uplne zrovnopravneni opacnych pohlavi za kazdou cenu a ve vsem. je to proti prirozenosti. nektere role proste zenam ani muzum neprislusi. napriklad chtit po zene aby sla na vojnu, nebo chtit po muzi aby se stal zdravotni sestrou. atd atd

0 0
možnosti

Gmur

28. 1. 2009 20:23
nevite o co se jedna, co?

jake role prosim vas? Jde o rovnopravnost!  Tady nejde o vojnu nebo o to zda prislusi jit muzi delat zdravotni sestru. Vzdyt to davno existuje.

JDE O STEJNA PRAVA!

Napriklad u cernochu to bylo, ze nesmeli chodit na stejne verejne zachodky nebo do hotelu pro bile.  Nebo meli vyhrazeny sedadla  vautobusu. UZ TO CHAPETE?

Ne ze by , podle vaseho pouzeminenei,nekdo nemel delat zdravorni sestru. Ach, jo.

0 0
možnosti

alex hart

29. 1. 2009 8:22
Re: nevite o co se jedna, co?

Stále jsem nepochopil, proč se dnes některé feministické aktivistky stále zaklínají rovnými právy žen a mužů. Já tomu rozumím tak, že tyto ženy chtějí práva nikoliv rovná s muži ale ještě rovnější než mají muži. 

.

Jak mám například chápat poznámku o černoších v Americe. Ony snad u nás ženy nemohou někam, kam smějí pouze muži? Nebo Vám snad  vadí, že nemůžete spolu s muži na pánský záchodek? Nějak Vám nerozumím.

0 0
možnosti

alex hart

29. 1. 2009 8:24
Re: nevite o co se jedna, co?

P.S.

Takže o práva ani tak nejde. Ta jsou přeci dávno rovná. Jde naopak o tradice, zvyklosti, úlohy a role. Jenže právě to Vy vehementně popíráte.

0 0
možnosti

Martin V

27. 1. 2009 20:28
Re: zeny v americkych serialech

Opravdu myslíte, že ženy se chovají jen kladně? Kolik je Vám let a již jste nějakou ženu viděl?

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2978x
Vít Pohanka je zpravodajem Českého rozhlasu ve Washingtonu