Diskuse

Jižní Osetie a Abcházie nejsou Kosovo

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

osvetitel

2. 9. 2008 4:24
<><><>

0 0
možnosti

CHYREN

2. 9. 2008 1:17
Vy zas troubíte na trubku USA..

Kosovo samozřejmě je směrodatný precedent. Jestliže začneme vykládat mezinárodní právo účelově, abychom měnili pravidla kdy se to hodí..třeba i demokracii..je to chyba.SEPARATISMUS Kosovo přestavuje..zelenou mu USA daly a najednou to nejde? Je mě šuma fuk, jestli ti mají větší či menší právo na sebeurčení než druzí buď je, nebo není. Mezi Ruskem a USA platí buď jedno, nebo druhé. Takhle velmoci komunikují. Tomu rozumí. Amíci taky neřešili, jestli v Iráku jsou, nebo nejsou chemický, atomový zbraně. Kdyby ano, zničili by je z letadlových lodí, konvenční výzbrojí bez účasti osvobozovcí armády. Ale chápu vás, oslněný Silicon Valley..BAE systems..a Houstonem...jste trubač na zobák orla bělohlavého.;-D

0 0
možnosti

osvetitel

2. 9. 2008 5:47
Re: Vy zas troubíte na trubku USA..

Kdyz je ti to vse tak jasne,tak jak jsi chtel to Kosovo resit,po te Chroatsko Srbske valce a vsemu  co Milosevicuv rezim rozpoutal?Kdo zato muze,ze v dobe kdy se komunismus hroutil po cele Evrope,si Srbove pestovali komunistickeho diktatora?A zjakeho duvodu se zanej jeho Rusti pobratimove nevzali,tak jako za ty trojske kone v te Gruzii?Proc naopak chteli souhlasit s  odtrzenim Kosova,vymnenou za US nevmesovani na Ukrajine?Srovnavat Kosovo s Gruzii je opravdu hloupost!A jeste vetsi Hloupost je srovnavat, jak se USA kdy chovala ve vyspelych zemich a v Evrope,stim jak se tam vzdy chovali Rusove,alias soveti!Srovnavat vybusny Balkan s bejvalou Ruskou zonou" a tvrdit ze tam slo o stejne problemy,muze pouze bambula!To ze to v Kosovu doslo tak daleko,ze jakekoliv pokojne souziti se Srbama,uz neprichazeo v uvahu,pada hlavne na vrub tem Evropanum,co tam meli cela leta dohlizet !!!

0 0
možnosti

SID09

14. 8. 2008 5:24
Nesouhlasím

Pane Pohanka, jste prototypem dnešního vzorného novináře. Zkreslujete co se dá a čtenářům podsouváte zkreslené informace.  Nejsem žádný rusomil, ale to co předvádí naše média je otřesné!

Žádná objektivita ! Soudný člověk pochopí o co v této oblasti jde.

Myslím, že zcela opomíjíte, že Rusové se dobrovolně ztáhli své vojáky z Evropy. Naopak USA rozšiřuje své vojenské základny na nová území - pod rouškou boje proti terorizmu a ochrany demokracie...... a podobné nesmysly (Bulharsko Rumunsko ......... připravovali i základnu v Gruzii).

USA poradili Saakašvilimu  vypustil kontrolní balonek. Rusko na to reagovalo nad očekávání ostře. Vojensky se už Gruzii nedá pomoct, tak nechají štěkat aspoň novináře.

0 0
možnosti

wiki5.5

14. 8. 2008 6:06
Re: Nesouhlasím

vy chlastate dost casne z rana, nebo jste se vratil z tahu?

0 0
možnosti

www.evlada.cz

14. 8. 2008 4:45
Uf to bylo neco :)

Piste radeji neco o Wasinktoonu.

0 0
možnosti

Zuzana Hejná

13. 8. 2008 7:40
vývoj událostí

je ale rychlejší než všechny vaše pindy, milí diskutující.

0 0
možnosti

5alfa

13. 8. 2008 18:28
Re: vývoj událostí

To jistě je, všechny velmoci se chovají rychle, když chtějí a potřebují... ;-(

0 0
možnosti

wiki5.5

13. 8. 2008 1:49
z informaci stranek OSN

Temur Iakobashvili also said on 07 August, that the South Ossetian militiamen were using, as he put it, "a new method" of attacking the Georgian villages.

"They open fire from hospitals and schools in order to provoke us on return fire in direction of their schools and hospitals and then to accuse us of barbaric actions," he said. "The international community should be seriously concerned over this."

0 0
možnosti

wiki5.5

13. 8. 2008 1:50
Re: z informaci stranek OSN

Temur Iakobashvili, the Georgian chief negotiator and State Minister for Reintegration, said on 07 August, that Russia would further undermine its role as mediator and peacekeeper if it failed to convince the South Ossetian side on talks.

Speaking at a news conference on 07 August, Iakobashvili also said that Russia should also take responsibility over the recent tensions, because secessionist authorities were being supplied with arms and ammunition from Russia.

0 0
možnosti

Slama

12. 8. 2008 23:17
Dvojí metr?

Domnívám se, že by se pan Pohanka měl zamyslet ještě nad další věcí. Jedním z hlavních bodů obžaloby Slobodana Miloševiče u ICTY bylo "vědomá a rozšířená kampaň teroru proti civilnímu obyvatelstvu .." Není ostřelování civilních objektů, včetně nemocnice, ve městě Cchinvali z raketometů ráže 122 mm (jedna salva 40 raket s celkem 256 kg trhavin zasáhne území až 3 ha) a těžkých houfnic ráže 152 mm (což je oboje možno si snadno ověřit ze západních zdrojů, ostatně jsme to všichni viděli v televizi) právě takovou vědomou a rozšířenou kampaní teroru proti civilnímu obyvatelstvu Jižní Osetie? 

0 0
možnosti

5alfa

12. 8. 2008 23:35
Re: Dvojí metr?

Myslím, a to prosím ironicky, že to vidíš politicky špatně. :-P

Mírotvorné ruské síly s mandátem OSN to měly zabalit, jako Holanďané v Kosovu. Měly se nevměšovat a nechat konflikt eskalovat a měly strategicky ustoupit.

Jakmile by se OSN zase nedohodlo a bylo by několik tisíc mrtvých, mělo NATO pod hlavičkou USA začít bombardovat útočníka (tedy Gruzii) a zajistit JO samostatnost , pochopitelně se základnou USA na jižněosetickém teritoriu.

Pak by to bylo celé přesně stejné, jako v Kosovu.

Pokud Ruské modré barety na utočníka vlítly, dá se to pochopit a Holanďané měli udělat to samý v Kosovu. Pak  by to bylo o něčem jiném.

0 0
možnosti

Sawer

12. 8. 2008 23:13
Heh

Pan autor je stejne naivni jako lidi ktery oznacil ve svym clanku, at si zjisti jaky bylo procento srbu v oblasti Kosova PRED BOMBARDOVANIM a NE TED !!! Zbytecne ze sebe delate...

0 0
možnosti

Slama

12. 8. 2008 22:34
Pan Pohanka má pravdu

Pane Pohanko, máte pravdu. Osetie není Kosovo. Na rozdíl od Albánců nemají Osetové, národ, jehož počátky sahají až do starověku, svůj vlastní národní stát. Je jich také mnohem méně a jsou proto jako národ, na rozdíl od Albánců, ohroženi bezprostředním zánikem. Na území Jižní Osetie tvoří většinu již řadu století, na rozdíl od Albánců, kteří většinu v Kosovu získali až po 2. světové válce, následkem činnosti 1. Albánské divize SS Skanderbeg (Tito, ve snaze vytvořit společný stát s Albánií, nedovolil po válce návrat srbských uprchlíků ani potrestání válečných zločinů). Faktem je, že v Kosovu Srbové tvořili většinu obyvatelstva "jen" 1600 let. Dalším faktem je, že USA změnily anexí Kosova mezinárodní právo - nově má přednost řešení humanitární krize nad státní svrchovaností (původně idea současného francouzského ministra zahraničí Kouchnera) a je přípustné "humanitární bombardování" označeného viníka, včetně civilních cílů. Ovšem to je dovoleno pouze Spojeným státům - jediné supervelmoci.

0 0
možnosti

Severak

12. 8. 2008 22:18
Autor se svymi hlupackymi nazory

Pane Pohanka, zavadejici jste vy a k tomu jeste cynik a hlupak. Podle vas by tedy opravnovat k urcitym zakrokum meli ucovat ruzne koofecienty procenta etniku delene dobou pusobeni na svem uzemi. Pohanko toto neni fotbalovy zapas o postup, ale pravo lidi si urcit kde a jak chteji zit. Toto slozite bodovani by samozdrejme meli urcovat lide povolani, tedy podle vas zrejme americti demokrate, kteri maji jeden metr pro Kosovo druhy pro Osetii  

0 0
možnosti